Росіяни під Авдіївкою втратили близько 6,5 тисяч осіб — речник

Джерело: телемарафон

З 10 жовтня росіяни внаслідок наступу на Авдіївку втратили близько 6,5 тисяч осіб.

“Якщо говорити про кількість втрат, то Авдіївка — це найбільша поразка росіян. Адже якщо рахувати з 10 жовтня, то загальні втрати противника на Донеччині у зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” склали майже 6500 осіб”, – сказав речник Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, на Авдіївському напрямку вже знищено 100 танків та майже 250 одиниць іншої бронетехніки ЗС РФ. Протягом останньої доби у районі Авдіївки було знищено п’ять танків росіян, серед яких Т-90.

Всього на тому напрямку ЗС РФ тримають до 40 тисяч солдатів.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…