На Львівщині чоловік викрав автомат у військового – отримав умовне покарання

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень

26 жовтня Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області виніс вирок обвинуваченому за незаконне поводження зі зброєю. Зазначається, що чоловік поцупив автомат Калашникова у військовослужбовця, з яким разом їхав у поїзді. За свій протиправний вчинок він отримав умовний термін покарання.

Інцидент стався 9 грудня 2022 року у поїзді сполученням “Дніпро-Львів”. Мешканець Дрогобицького району перебував у сусідніх купе з українським військовослужбовцем, котрий при собі мав автомат.

Після прибуття до Львова мешканець Дрогобиччини викрав автомат “АКС-74” у військового, котрий тимчасово залишив зброю без нагляду. Після цього обвинувачений поїхав до своїх батьків.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою вину та розкаявся. Заявив, що здійснив викрадення з метою хизування.

Як зазначили у виданні Zaxid, вивчивши обставини справи, суддя Олеся Нагірна визнала Петра Коцопея винним у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 ККУ). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Водночас обвинуваченого звільнили від основного покарання з іспитовим строком два роки. Автомат конфіскували в дохід держави.

Зазначається, що суд вважає, що таке покарання буде законним, справедливим, достатнім для виправлення та запобігання вчинення нових кримінальних правопорушень обвинуваченим.

Російські війська продовжують наступальні дії на Харківщина, наближаючись до річки Оскіл, відстань до якої складає всього три кілометри.

Росіяни досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку, зокрема ворог просунувся по кількох вулицях у місті Селидове.

Станом на 22:00 в суботу, 28 вересня, по всій лінії фронту від початку доби відбулося 136 бойових зіткнень. Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. 

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з Дональдом Трампом заявив в інтерв’ю Fox News, що колишній президент підтримуватиме Україну.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів.