У Японії сталась стрілянина у лікарні: поранено двох осіб

Джерело: BBC

У японському місті Тода сталась стрілянина у лікарні. Порено 40-річного лікаря та 60-річного пацієнта.

За даними міської влади, стрілянину влаштував чоловік віком 40-50 років.

Об’єкти, розташовані поруч з лікарнею, зараз заблоковано.

Тода – місто у японській префектурі Сайтама. тут проживає близько 140 000 осіб.

Інциденти зі стріляниною в Японії вкрай рідкісні. У країні діють суворі правила володіння зброєю, і лише цивільним особам дозволяється володіти мисливською та пневматичною зброєю. Щоб купити зброю в Японії, люди повинні пройти суворий іспит і перевірку психічного здоров’я.

  • В американському місті Льюістон (штат Мен) сталась масова стрілянина: чоловік відкрив вогонь по людях з рушниці. Відомо про 22 загиблих, ще десятки осіб – від 50 до 60 – зазнали поранень.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

На кінофестивалі EnergaCamerimage у Торуні, Польща, відбудеться світова прем’єра фільму “Іржа”, під час зйомок якого 3 роки тому Алек Болдвін смертельно поранив українську операторку Галину Гатчінс.

Поліція затримала у суботу, 5 жовтня, у Брюсселі шведську активістку Грету Тунберг після того, як вона разом із групою інших протестувальників заблокувала перехрестя.