За добу росіяни втратили понад 500 бійців на Таврійському напрямку

Джерело: Об’єднаний пресцентр Сил оборони таврійського напрямку

Протягом минулої доби, 30 жовтня, на Таврійському напрямку ворог завдав 29 авіаударів, провів 37 бойових зіткнень та здійснив 1020 артобстрілів.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат.

Безрезультатними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили понад 5 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безрезультатні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 15 атак загарбників.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках наші захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області.

Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ Таврія протягом доби виконали 1126 вогневих завдань.

Загальні втрати ворога склали 538 осіб. Один окупант здався в полон.

Знищено 46 одиниць військової техніки. Зокрема, 8 танків, 12 ББМ, 5 артсистем, важку вогнеметну систему ТОС-1А “Солнцепьок”, самохідний зенітно-ракетний комплекс 9К37 “Бук”, 8 БпЛА та 9 автомобілів.

Також знищено два склади боєприпасів ворога.

  • В Інституті вивчення війни зауважили, що РФ використовує десантно-штурмові підрозділи “Шторм-Z”, до складу яких переважно входять новобранці, для виснажливих контратак, після яких вони втрачають більшу частину особового складу.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.