Президент Франції Емманюель Макрон прибув до Казахстану

Джерело: Reuters

Президент Франції Емманюель Макрон у середу, 1 листопада, прибув до Казахстану.

Відомо, що багатий нафтою Казахстан уже став альтернативним постачальником сирої нафти для європейських країн, який перекриває поставки з Росії, і є важливою ланкою на новому торговому маршруті Китай-Європа в обхід Росії.

На зустрічі з президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим Макрон похвалив Казахстан за відмову стати на бік Росії та сказав, що дві країни планують підписати значні ділові угоди.

“Ми зможемо досягти прогресу у важливих міжнародних справах, підкреслити нашу відданість статуту ООН і таким принципам, як територіальна цілісність і національний суверенітет”, — сказав він.

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.