Тімоті Снайдер запускає збір на систему «Безпечне небо» для захисту українців

Джерело: міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram

Американський історик та амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер запускає збір на систему “Безпечне небо” для захисту повітряного простору України.

Сенсори “Безпечне небо” знаходять повітряні цілі навіть на малих висотах та прогнозують траєкторії їх руху. Штучний інтелект допомагає передбачати напрямки наступних повітряних загроз.

Система успішно показала себе в тестовому режимі проти крилатих ракет та “шахедів”. Виявила 100% повітряних загроз без жодної помилки.

Але йому, як і будь-якому стартапу, потрібна підтримка. Тому Тімоті розпочав збір на 2 500 сенсорів вартістю 950 тисяч доларів.

Загальна мета – 12 500 сенсорів для максимального захисту українського неба.

“Дякую нашому амбасадору за готовність відкрити збір. Тімоті вже має успішний кейс збору коштів на протиповітряну оборону. Упевнений, цей збір стане не менш успішним та допоможе врятувати життя українців та критичну інфраструктуру від російських атак”, – зазначив очільник Мінцифри.

Довідково. Тімоті Снайдер – американський історик, професор Єльського університету. Автор понад десяти книжок, які перекладено сорока мовами та курсу “Становлення сучасної України”.

У жовтні 2022 року Тімоті Снайдер приєднався до амбасадорів фандрейзингової платформи UNITED24. У листопаді запустив збір на систему протидії дронам “Ловець шахедів” для Києва, а вже у лютому 2023 року закрив його, зібравши 1 268 196 доларів.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…