Арестович заявив про намір балотуватися на виборах президента

Джерело: Олексій Арестович у коментарі “Інтерфакс-Україна

Колишній радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив про плани балотуватися на наступних президентських виборах в Україні.

Зауважимо, нині дата проведення виборів у країні залишається невизначеною.

Відповідаючи на запитання журналіста про намір брати участь у можливих президентських виборах в Україні, Арестович відповів: “Так, висуватимуся”.

Щобільше, ексрадник глави ОП підтвердив, що пропозиції стосовно зокрема політичних, економічних, соціальних, військових реформ, опубліковані ним у соціальних мережах у середу, є передвиборчою програмою.

Окрім цього, він пояснив інформацію щодо того, що нині він, як чоловік призовного віку, не перебуває в Україні, назвавши себе “головним спікером” на цілій низці міжнародних заходів.

Зауважимо, Олексій Арестович і інтерв’ю російській журналістці Юлії Латиніній заявив, що, дивлячись на нашу боротьбу, США приймають українців за “дикунів”. Таке враження, мовляв, сформувалося на тлі непорозумінь з американським мільярдером Ілоном Маском та з польським урядом стосовно експорту українського зерна.

Раніше народний депутат Олег Дунда закликав арештувати колишнього радника голови ОП Олексія Арестовича після його промови на Форумі “вільної Росії” в Естонії.

Важливо зазначити, що, згідно з результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 30 вересня − 13 жовтня, станом на жовтень 2023 року 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися після війни і зараз вони не на часі.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.