Армія Ізраїлю повідомила про оточення Гази

Джерело: The Times of Israel

Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві повідомив, що війська Ізраїлю діють у місті Газа та оточують його з кількох напрямків.

Ми пройшли ще один важливий етап у війні. Сили знаходяться в самому серці північної частини Гази, діють у місті Газа, оточують його, поглиблюють [наземний наступ] і досягають успіхів, – заявив Халеві.

Як поінформував ізраїльський генерал, війська діють “у щільному та складному міському районі, що потребує професіоналізму та мужності”. Наразі сили ЦАХАЛу втратили 18 військових.

Він додав, що наземні війська супроводжуються точною розвідкою, вогнем з повітря та моря, що робить бойові дії набагато ефективнішими. У регіоні зосереджено значну кількість авіації Ізраїлю, однак, досі більша частина її сил готова, “якщо виникне необхідність, атакувати на інших фронтах”.

Халеві зазначив, що армійці ЦАХАЛу “зобов’язані” повернути додому всіх заручників, які утримують терористи ХАМАСу та інші угрупування в секторі Гази.

Уночі 18 жовтня російські окупаційні війська масовано атакували Україну безпілотниками, загалом випустивши 135 БпЛА.

Гаррі Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малік та Луї Томлінсон опублікували спільну заяву у зв’язку зі смертю свого колишнього колеги по гурту One Direction Ліама Пейна.

Після того, як 17 жовтня стало відомо про вбивство лідера терористичного угруповання ХАМАС Ях’ї Сінвара, ліванське угруповання Хезболла заявило, що загострюватиме війну проти Ізраїля.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.