Міноборони опублікувало алгоритм дій списання FPV-дронів за новим наказом

Джерело: Міністерство оборони України

У дію вступив наказ Міноборони щодо надання командирам ланок “рота-батальйон-бригада” списувати військове майно вартістю до 1,5 мільйона гривень без жодних погоджень з відомством. У міністерстві надали цей новий алгоритм дій.

За наказом дозволено списувати все, що летить в один бік: всі види ракет, БПЛА-камікадзе, БПВК-камікадзе тощо. На прикладі FPV-дронів алгоритм дій виглядає так:

  • командир роти віддає наказ екіпажу FPV-дронів на знищення ворожого танка;
  • комісія, визначена командиром військової частини, складає акт про технічний стан FPV-дронів;
  • комісія складає акт проведення запуску трьох FPV-дронів під час бойових дій;
  • екіпаж FPV-дронів знищує танк, використовує для цього три безпілотники;
  • три FPV-дрони знімаються з обліку військової частини за затвердженими раніше актами.

До цього треба було зібрати 16-18 документів, а тепер потрібно лише два, а саме акт про проведення пуску під час бойових дій та акт якісного технічного стану.

Схожа процедура передбачає і списання майна, що прийшло у непридатний стан через експлуатацію: одяг, бронежилети, шоломи, побутове майно, а за актом технічного списання: зброю, військову і спеціальну техніку тощо.

“Економія часу і ресурсів завдяки нововведенню дозволить бойовим підрозділам швидше отримувати нове озброєння”, — заявили у повідомленні.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…