У п’яти штатах США лідирує Трамп — опитування

Джерело: The New York Times

Згідно з опитуванням, за рік до виборів президента у 2024 році Джо Байден відстає на п’ять з шести найбільш важливих штатів у гонці проти Дональда Трампа. Попередньо, його на 3-10% менше підтримали респонденти в Арізоні, Джорджії, Мічигані, Неваді та Пенсільванії.

У Вісконсині Байден випереджає Трампа лише на 2%. Лише на 1% більше йому перевагу віддають виборці віком до 30 років, а підтримка серед іспаномовних скорочується.

Фото: The New York Times

Видання стверджує, що чорношкірі виборці на 22% більше підтримують Трампа. Загалом Трамп лідирує на 10 пунктів у Неваді, на шість у Джорджії, на п’ять в Арізоні, на п’ять у Мічигані та на чотири в Пенсільванії. Джо Байден ж мав перевагу у 2 бали у Вісконсині.

“Чудовою ознакою поступового расового перегрупування між двома партіями є те, що чим різноманітніший був штат, тим далі містер Байден відставав, і він лідирував лише серед найбілішої з шести”, — пише видання.

Попри те, що Трампу чотири рази пред’являли кримінальні звинувачення, і він постане перед судом у 2024 році, — Байден відстає.

Близько 71% заявили, що Байден “занадто старий”, щоб бути ефективним президентом. У Трампа ж 19% респондентів заявили, що він старий.

62% вважають, що Байден не має “гостроти розуму”, щоб бути ефективним. У питаннях, які стосуються економіки, виборці з перевагою від 59% до 37% сказали, що вони більше довіряють Трампу, ніж Байдену.

Вдвічі більше виборців сказали, що економічні питання визначатимуть їх голосування у 2024 році порівняно з соціальними питаннями, такими як аборти чи зброя. У цьому питання Трампу надали перевагу 60% проти 32%.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, Президент України Володимир Зеленський допоміг почати війну з Росією.