Війська Ізраїлю оточили місто Газа, розділивши анклав на дві частини – ЦАХАЛ

Джерело: The Times of Israel

5 листопада речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що ізраїльські війська повністю оточили місто Газа та розділили прибережний анклав на дві частини.

Так, за його словами, війська під керівництвом розвідувального підрозділу бригади Голані “дійшли до берегової лінії і утримують її”.

Сьогодні є північ Гази та південь Гази, — наголосив Хагарі.

Він також додав, що Армія оборони Ізраїлю все одно дозволить цивільним залишити північ Гази та прямувати на південь.

Раніше начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві повідомляв, що війська Ізраїлю діють у місті Газа та оточують його з кількох напрямків.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.