В Ірані жінку засудили до смертної кари через зраду

Джерело: The Times of Israel

Іранський суд засудив жінку до страти шляхом забивання камінням за подружню зраду.

Як розповіли у виданні, жінка працювала тренером в жіночому тренажерному залі. Відомо, що її чоловік звернувся в поліцію після того, як дізнався за допомогою камер спостереження, що вона мала стосунки з іншими чоловіками.

Жінку за зраду засудили до забивання камінням.

При цьому вказано, що згідно з іранським законодавством, вона може оскаржити смертний вирок, оскільки, хоча іранські суди іноді засуджують людей до смертної кари за зраду, після апеляції покарання може бути пом’якшено до більш легкого.

Зазначається, що Іран перебуває під міжнародним тиском через широке застосування смертної кари. Нещодавно генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що Іран страчує людей “тривожними темпами”.

За його словами, щонайменше 419 осіб були засуджені до смертної кари за перші сім місяців цього року, що на 30% більше, ніж за той же період минулого року.

Злочини, що передбачають смертну кару в Ірані, включають зраду, вбивство, зґвалтування, збройне пограбування, викрадення людей та торгівлю наркотиками.

Вночі 5 липня РФ атакували безпілотники. Вибухи було чутно у Ростові-на-Дону та Приморсько-Ахтарську. Місцева влада звинуватила в атаці Україну та повідомила про жертви.

У Великій Британії оголосили результати парламентських виборів. Перемогу вперше за понад десять років здобула Лейбористська партія. Відтак новим прем’єром Сполученого Королівства стане її лідер Кейр Стармер.

Вночі 5 липня російські окупаційні війська випустили по Україні понад три десятки ударних безпілотників. Всі були збиті.

В Україні триває 863-тя доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 548 тисяч осіб.

5 липня відзначають День бікіні. Християни сьогодні вшановують преподобного Атанасія Атонського.