Залужний повідомив про загибель свого помічника: в одному з подарунків спрацювала вибухівка

Джерело: Валерій Залужний/Telegram

6 листопада Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про загибель свого помічника, майора Геннадія Частякова. Трагедія сталася на Київщині під час святкування дня народження, в одному з подарунків спрацював вибуховий пристрій.

Невимовний біль і важка втрата для Збройних Сил України і для мене особисто. Сьогодні за трагічних обставин у свій День народження у родинному колі загинув мій помічник і близький друг, майор Геннадій Частяков, – повідомив генерал.

Залужний зазначив, що в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…

Український генерал наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення Геннадій був для нього “надійним плечем, повністю присвятивши своє життя Збройним Силам України і боротьбі з російською агресією”.

Причини та обставини будуть встановлені в ході досудового розслідування.

Своєю чергою, членкиня Громадської антикорупційної ради при Міноборони, членкиня колегіального органу Міноборони з тилового забезпечення, волонтерка Дана Ярова повідомила, що 6 листопада о 17:15 на Київщині стався вибух, за попередніми даними, гранати. У результаті вибуху одна людина загинула та двоє поранено (з них одна дитина).

Загиблий Частяков Геннадій, помічник Валерія Залужного. Зі слів дружини, чоловік прийшов із подарунками на день народження. При відкритті одного з яких стався вибух (ймовірно коробка з пляшкою та чарками), – мовиться у дописі.

Ярова зауважила, що станом на зараз інформація дещо змінилась на формулювання “необережне поводження з гранатою”.

І я молю Бога про те, щоб це було трагічне співпадіння, а не цілеспрямована атака та один ланцюжок подій на Головнокомандувача ЗС України. Інформаційну атаку ми вже спостерігаємо, – наголосила волонтерка.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.