«Коли на це був час?»: Безугла сумнівається, що Залужний мав час на написання дисертації

Джерело: Мар’яна Безугла в Facebook

Заступниця голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла засумнівалась, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в умовах війни мав час на написання наукових статей та дисертації.

Вона також зазначила Залужний пише дисертацію в Національному університеті “Одеська юридична академія”, де президентом є екснардеп Сергій Ківалов.

“Дисертація у Ківалова писалась саме під час повномасштабного вторгнення, всі наукові статті 2022-2023. Коли на це був час? Чому у нього???? Який має нагороди від Путіна і Медведєва, зокрема, Медаль Пушкіна за великий внесок у збереження та популяризацію російської мови та культури за кордоном. Він не відмовився від жодної нагороди”, – зазначила Безугла.

Вона також повідомила, що подала звернення в СБУ на Сергія Ківалова та зазначила, що “не розуміла зокрема, чому Одеський ТЦК СП перепощує в мережах цю “тварину” і повно заходів з військовими”.

“Але мої застереження не тільки проігнорували, але зараз вже офіційно на сайті інформація, що планується захист найближчим часом! Мало того, захист Валерія Федоровича планується на тему боротьби з ухилянтами, подивіться на сайті, там є тематика публікацій”.

Тема дисертації головнокомандувача засекречена.

“Дисертація на спеціальну тему, становить державну таємницю у сфері оборони, державної безпеки та охорони правопорядку”, – йдеться на сайті інформаційної системи Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Наукові публікації претендента на тему дисертації, які перераховано в картці Залужного на сайті Нацагентства, стосуються переважно дисципліни в армії та дисциплінарної відповідальності військовослужбовців.

У наукових роботах Залужний підписаний як аспірант кафедри адміністративного, цивільного та господарського права і процесу Академії Державної пенітенціарної служби.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Речниця теруправління ДБР у Хмельницькому Катерина Герасімук розповіла, що ДБР вивчає список “ухилянтів”, який знайшли під час обшуків у кабінеті керівниці Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяни Крупи. 

Станом на 16:00 суботи, 5 жовтня, від початку доби по всій лінії фронту зафіксували 67 бойових зіткнень. Найгарячішим залишається Покровський напрямок.

Цього тижня три українські атомні станції уклали угоди на зведення захисних споруд. Попри те, що Хмельницька — це найменша АЕС в Україні (має в експлуатації 2 енергоблоки), витрати на її захист сягнуть 1,7 мільярда гривень. Це найбільша сума серед усіх станцій.

Улітку 2024 року російські окупанти стратили чотирьох українських військових на території агрегатного заводу у Вовчанську за наказом командування.