Україна отримала від Німеччини 700 тис євро для відновлення інтернет-інфраструктури

Джерело: віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров

Німеччина виділяє 700 тисяч євро на гранти для українських телеком-компаній з метою відновити інтернет-інфраструктуру на деокупованих територіях. Проєкт запускає Мінцифри спільно з німецьким урядом.

За словами міністра, допомога передбачена для 70 телеком-компаній. Вони отримають по 10 тисяч євро. Коштами зможуть скористуватися компанії у Київській (без м. Київ), Чернігівській, Сумській, Харківській, Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Луганській областях.

Гранти дозволено витратити на обладнання та матеріали, оплату рахунків за електроенергію, орендну плату, виплати, необхідні для утримання мереж і зарплати працівників.

Заявку можна подати до 30 листопада. Щодо них – за посиланням.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.