В іранській в’язниці Нобелівська лауреатка Наргес Мохаммаді оголосила голодування

Джерело: Times of Israel

Цьогорічна лауреатка Нобелівської премії миру правозахисниця Наргес Мохаммаді, яка знаходиться в іранській в’язниці, оголосила голодування.

“Сьогодні (6 листопада – ред.) Наргес Мохаммаді із в’язниці Евін повідомила своїй родині, що кілька годин тому вона оголосила голодування. Ми стурбовані фізичним станом і здоров’ям Наргес Мохаммаді”, – йдеться у заяві родини правозахисниці.

Як розповіли у виданні, Мохаммаді протестує проти обмеження медичного обслуговування ув’язнених, а також виступає проти зобов’язання жінок носити хіджаб в Ісламській Республіці.

  • Цьогоріч Нобелівську премію миру отримала Наргес Мохаммаді із формулюванням “за її боротьбу проти пригноблення жінок в Ірані та за просування прав людини та свободи для всіх”.

Росіяни досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку, зокрема ворог просунувся по кількох вулицях у місті Селидове.

У 1941 році впродовж двох днів, 29-30 вересня, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл беззбройного цивільного населення.

29 вересня відзначається Всесвітній день серця, Міжнародний день глухих, Всесвітній день мігрантів і біженців; в Україні – День пам’яті трагедії в Бабиному Яру. За церковним календарем – день пам’яті святого преподобного Киріяка самітника.

За даними синоптиків, у неділю, 29 вересня, в низці областей України пройдуть помірні дощі, подекуди – пориви вітру до 15-20 м/c.

В США понад 50 людей загинули, а майже 3,5 мільйона залишилися без світла в суботу, 28 вересня, внаслідок сильного вітру та дощу, викликаних ураганом Хелен.