«Укрзалізниця» інтегрувала «Дію» у свій застосунок для верифікації акаунтів

Джерело: “Укрзалізниця” та Мінцифри

“Укрзалізниця” впроваджує верифікацію акаунтів через “Дія.Підпис” для повернення квитків онлайн та боротьби з перекупниками.

Відтак, у черговому оновленні застосунку “Укрзалізниці” користувачам стала доступною верифікація акаунту за допомогою “Дія. Підпису”. Це дозволить розширити спектр можливих дій для верифікованих користувачів, а також є ще одним кроком на шляху до приборкання перекупів.

Відтепер придбання квитків через застосунок на найзатребуваніший поїзд №67/68 “Київ – Варшава” доступно тільки тим користувачам, які пройшли верифікацію акаунту через “Дію”.

Крім того, такі користувачі також зможуть в один клік повертати придбані в застосунку квитки на всі міжнародні рейси: більше ніякого претензійного повернення та папірців, верифіковані акаунти не матимуть цих обмежень.

Верифікація акаунтів через “Дія.Підпис” дасть змогу відстежувати потенційних перекупників і після перевірки блокувати їхні акаунти. Обліковий запис отримає відповідне маркування, і користувач не зможе купувати квитки на поїзд “Київ – Варшава” та повертати їх онлайн, навіть якщо видалить застосунок і спробує пройти верифікацію через інший пристрій.

Як верифікувати акаунт з “Дія.Підписом” під час купівлі квитка:

  • у застосунку “Укрзалізниці” виберіть потяг №67/68 “Київ – Варшава”;
  • підтвердьте особу з “Дія.Підписом”;
  • виберіть вагон і місце;
  • введіть дані про пасажира. Якщо купуєте квиток для себе – достатньо натиснути на кнопку з вашими даними після верифікації, яка розташована вище полів. Якщо для родича – власноруч заповніть його ім’я та прізвище;
  • оплачуєте квиток зручним способом.

Це все – квиток придбано.

Верифікація акаунту через “Дія.Підпис” ставатиме доступною користувачам поступово, після оновлення застосунку.

Нагадаємо, “Дія.Підпис” – це кваліфікований електронний підпис, який можна активувати за секунди у застосунку “Дія”. Для цього потрібно мати хоча б один з біометричних документів у “Дії”: ID-картку, закордонний паспорт або посвідку на проживання.

За весь час українці скористалися “Дія.Підписом” понад 20 млн разів.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.