Велика Британія ввела нові санкції проти компаній, пов’язаних із РФ

Джерело: Bloomberg

Уряд Великої Британії в середу, 8 листопада, наклав нові санкції проти золотодобувних компаній з активами в Росії Nord Gold та Highland Gold Mining, а також АТ “Красцветмет”, найбільшого заводу з переробки дорогоцінних металів у Росії. 

Вони потрапили під санкції разом із понад двома десятками інших осіб та компаній. 

Уряд також націлився на мережу в Об’єднаних Арабських Еміратах, яка, за їхніми словами, спрямувала до Росії продаж золота на суму 300 мільйонів доларів.

“Ми повинні продовжувати закручувати гайки щодо Москви. Сьогоднішні санкції вдарять по тих, хто надав допомогу Путіну, допомагаючи йому зменшити вплив наших санкцій на російське золото та нафту – два найважливіші джерела доходу для російської військової машини”, – заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Загалом Велика Британія запровадила санкції проти понад 1800 осіб і компаній у межах режиму санкцій проти Росії.

  • У Європейському Союзі обдумують новий, вже 12-ий пакет антиросійських санкцій. Він буде спрямований проти російської торгівлі та боротьби з ухиленням Росією від санкцій через треті країни.
  • У Нідерландах на вісімнадцять місяців засудили 56-річного підприємця з Росії за порушення санкцій проти Росії через війну в Україні. Він також сплатить штраф у розмірі 200 тисяч євро.

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька поінформувала, що нині в Україні вже понад три тисячі ув’язнених умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію до лаз Збройних сил. За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 000 ув’язнених потенційно можуть мати право на участь у новій програмі.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.

Цьогоріч грошову компенсацію за житло отримають майже 2500 осіб. Міністерство у справах ветеранів здійснило розподіл субвенцій на виплату для придбання житла за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,7 мільярда гривень.

Заступник міністра енергетики Микола Колісник повідомив, що Україна розглядає, як один із напрямків усунення дефіциту в енергосистемі, переговори з європейськими операторами системи передачі про збільшення потужності для імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

2 липня мер Вільнюса Валдас Бенкунскас представив план оборони столиці Литві на випадок війни. Зокрема серед заходів розглядають також евакуацію містян.