Картину Пабло Пікассо продали на аукціоні за 139 млн доларів

Джерело: BBC

На аукціоні Sotheby’s продали картину видатного іспанського художника Пабло Пікассо за 139 мільйонів доларів. Він написав картину “Жінка з годинником” у 1932 році, де його “золотою музою” була французька модель Марі-Тереза Вальтер.

Полотно митця стала найціннішою роботою, проданою на аукціоні цього року. Художник зустрів 17-річну Марі-Терезу Вальтер, коли йому було 45 років. Між ними виникли стосунки, хоча Пікассо був одружений з балериною Ольгою Хохловою.

Раніше картиною володіла колекціонерка мистецтва Емілі Фішер Ландау, яка вже померла. Вона придбала полотно в 1968 році.

Довідка. Пабло Пікассо – іспанський і французький художник. Його вважають одним із найвидатніших митців XX століття.

  • Рідкісне першокласне меню з “Титаніка” виставлять на аукціон пам’ятних речей, пов’язаних із затонулим лайнером. Очікується, що меню коштуватиме 86 000 доларів.

Схвалений до використання антидепресант вортіоксетин поборов гліобластому – агресивний рак мозку.

Нідерланди підписали контракт із французькою Naval Group на постачання чотирьох підводних човнів загальною вартістю 5,6 млрд євро.

Згідно з непідтвердженими повідомленнями ЗМІ, іранська влада запустила близько 200-250 ракет, зокрема й балістичних, на територію Ізраїлю.

Із 90 населених пунктів Сумської області примусово евакуюють родини з дітьми.

Українська режисерка Анна Бурячкова зніме фільм за мотивами пригодницького роману “Тигролови” Івана Багряного.