Портрет Шекспіра відправили у космос з нагоди 400-річчя його першої збірки

Джерело: Euronews Culture

Кінорежисер Джек Джуерс у співпраці з командою інженерів відправив портрет Шекспіра в космос з нагоди 400-річчя публікації його першої збірки.

Як розповіли у виданні, на початку короткометражного фільму Джуерса “Шекспір у космосі” про запуск портрета актор Том Бейкер декламує промову англійського драматурга із комедії “Сон літньої ночі”.

Портрет був прикріплений до повітряної кулі у місті Шеффілд та доставлений у верхні шари атмосфери Землі. Втілити задум вдалося за сприяння команди інженерів Sent Into Space.

Зазначається, що це один із шести короткометражних фільмів, створених Джуерсом, в яких він переосмислює одну із найзнаменитіших промов Шекспіра.

Також короткометражки режисера зображують війну Росії проти України, європейську кризу біженців та нещодавні політичні протести. У такий спосіб кінорежисер протиставляє проблеми сьогодення із подіями 1623 року, коли було опубліковано першу збірку творів Шекспіра Folio.

Прем’єра короткометражних кінокартин Джуерса, присвячених першій збірці Шекспіра, відбулася 8 листопада на заході у Лондоні в межах святкування 400-річчя випуску Folio.

Голкіпера Астон Вілли та збірної Аргентини Еміліано Мартінеса назвали найкращим воротарем світу у 2024 році. Друге місце — за переможцем Євро-2024 Унаї Сімон, котрий грає у складі Атлетік Більбао та збірної Іспанії. Тоді як наш голкіпер Андрій Лунін розмістився на третій сходинці серед найкращих воротарів планети.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 28 жовтня. Ситуація на Покровському та Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.

Пізно ввечері 28 жовтня російські військові вдарили балістичною ракетою по Кривому Розі. Про наслідки повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Прем’єри Ісландії, Данії, Норвегії, Швеції та Президент України зобов’язались продовжувати всебічну підтримку, спрямовану на безпеку та євроатлантичну інтеграцію України.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс прокоментувала заяви колишнього президента, а нині кандидата від республіканців, Дональда Трампа щодо її інтелектуальних здібностей, наголосивши, що готова пройти когнітивний тест та закличе Трампа зробити те саме.