Україна вперше стала партнером та учасником міжнародної технологічної виставки в Німеччині

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Україна вперше презентувала tech-рішення на міжнародній виставці Smart Country Convention 2023 у Берліні.

Подія відбулася 7–9 листопада й об’єднала понад 12 000 відвідувачів, більше ніж 250 учасників та 400 спікерів з усього світу. Виставка стала майданчиком для обговорення розбудови розумних міст та інноваційних регіонів, а також впровадження цифрових рішень у державному секторі.

Українську ІТ-індустрію представили 7 компаній: TRIARE, Digicode, Sigma, Eleks та альянс компаній GovTech IT Cluster: Prozori Solutions, 42 FLOWS TECH, Kitsoft. Національний стенд відвідали не тільки міжнародні представники бізнесу, а й представники уряду Німеччини.

Учасники продемонстрували світу потужний технологічний потенціал України. Компанії обмінялися досвідом з колегами із різних країн та побудували міцні звʼязки для подальшої співпраці.

Оскільки цьогоріч Україна є партнером виставки – подію відкривав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

На SCCON 2023 сім українських компаній отримали можливість презентувати інноваційні tech-рішення та розкрити експортний потенціал української IT-індустрії. Серед них:

  • TRIARE: створюють індивідуальне програмне забезпечення, орієнтоване на бізнес;
  • Digicode: надійний технологічний партнер для економічно ефективних та масштабованих цифрових рішень;
  • Sigma: пропонують ІТ-рішення «під ключ», які допоможуть ефективно виконувати бізнес-задачі;
  • Eleks: спільнота інноваторів, які знаходять сміливі технологічні рішення для найскладніших задач.

Альянс компаній GovTech IT Cluster of Ukraine: 

  • Prozori Solutions: професійні розробники програмного забезпечення;
  • 42 FLOWS TECH: експерти з проєктування рішень для управління потоками даних;
  • Kitsoft: трансформують паперові процеси в зручні онлайн-послуги та налагоджують ефективний діалог держави та громадян.

Упродовж виставки українські компанії працювали в межах Національного стенда України.

Під час пресконференції SCCON 2023 виконавча директорка Асоціації IT Ukraine Марія Шевчук презентувала досягнення української IT-індустрії та розповіла про цифрові сервіси, можливості українського GovTech та про стійкість ІТ-компаній в умовах повномасштабної війни.

У відомстві зазначили, що участь у міжнародній виставці Smart Country Convention 2023 надала можливість українським IT-компаніям провести десятки B2B-зустрічей, долучитися до нетворкінг-події та конференції, презентувати власні інноваційні рішення іноземній спільноті, дізнатися про тренди галузі та залучитися потенційним партнерством.

Американська акторка Енн Гетевей підтвердила, що триває розробка фільму “Щоденники принцеси 3”, перша частина якого вийшла 23 роки тому.

Google випустив нову функцію, яка дозволить користувачам здійснювати пошук в інтернеті, знімаючи відео.

Будівництво кілометрової вежі Джидда в Саудівській Аравії, яка після завершення стане найвищим хмарочосом у світі, відновилося майже через сім років після зупинку робіт через антикорупційну чистку по всьому королівству.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.