Канада ввела нові санкції проти 9 фізичних та 6 юридичних осіб РФ

Джерело: заява Міністерства глобальних справ Канади

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі оголосила, що Канада запроваджує нові санкції проти 9 фізичних та 6 юридичних осіб із Росії, які займаються поширенням кремлівської дезінформації та воєнної пропаганди.

Канада також накладає санкції на організації з дезінформації, які або безпосередньо фінансуються державою як федеральні організації, або отримують фінансування у формі державних грантів, розподілених агентами Кремля. 

“Ми продовжуємо найрішучішим чином засуджувати використання Росією пропагандистів війни для виправдання свого повномасштабного вторгнення в Україну. Ми закликаємо Путіна та його поплічників негайно покласти край цьому невиправданому вторгненню в Україну, яке продовжує ставить під загрозу стабільність у всьому регіоні та ставить під загрозу незліченну кількість життів”, – йдеться в заяві.

Під санкції потрапили:

 – видання “Ізвєстія” і “Парламєнтская газєта”; телеканал REN-TV; ресурс “Узнай Россію”;

– Інститут государства і права РАН; Центр соціально-культурной політики;

– ексочільник МЗС РФ Ігор Іванов;

– очільник Російської ради з міжнародних справ Іван Тимофєєв;

– науковий керівник Інституту загальної історії РАН Олександр Чубарьян;

– доцент МДУ Олександр Коньков;

– радник міністра оборони РФ Андрій Ільницький;

– політологи Дмитро Суслов, Андрій Шушенцов і Олег Барабанов;

– співачка, дружина молдовського політика Ілана Шора Сара Шор (“Жасмін”).

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.