Викладачка медуніверситету у Дніпрі заборонила студентці відповідати українською

Джерело: підприємець Андрій Табінський

У Дніпровському державному медичному університеті викладачка заборонила студентці під час занять відповідати українською мовою. Вона порадила їй навчатися у Кембриджі або Львові, якщо студентка хоче використовувати державну мову.

“В Дніпровському державному медичному університеті на парі Пропедевтика внутрішніх хвороб викладач Новоженіна Людмила Іванівна заборонила студентці третього курсу Магдалині Пельчар відповідати українською мовою”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, викладачка вимагала, аби дівчина на практичних заняттях відповідала виключно російською, бо вона хоче чути саме її. Своєю чергою студентка наголосила, що не знає цієї мови, але отримала відповідь про навчання у Львові або Кембриджі.

Надалі відповідь студентки відмовилися приймати.

“Це абсолютна дискримінація за мовною ознакою, порушення мовного законодавства і прав людини. У час війни – це ще й відверта робота на ворога”, – наголосив Табінський.

Букви звернулися з коментарем до медзакладу.

  • У Києві стався мовний скандал, коли водій таксі компанії Bolt відмовився обслуговувати пасажирів державною мовою. Після цього на захист водія, якого у результаті звільнили, стали ексрадник глави Офісу Президента, Світлана Лобода, нардеп забороненої партії “ОПЗЖ” Юрій Бойко тощо.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Станом на 6 липня Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, ліквідовуючи особовий склад армії РФ та знищуючи техніку противника.

Активізація бойових зіткнень у кінці червня пов’язана з початком боїв за Торецьк та Нью-Йорк.