Міністр оборони Ізраїлю: ХАМАС «втратив контроль над сектором Гази»

Джерело: The Times of Israel

13 листопада міністр оборони Йоав Галлант повідомив, що ХАМАС втратив контроль над сектором Гази, оскільки ЦАХАЛ намагається повністю захопити місто Газа.

Галлант наголосив, що немає сил ХАМАС, здатних зупинити ЦАХАЛ.

ЦАХАЛ просувається до кожної точки. Організація ХАМАС втратила контроль над сектором Гази. Терористи тікають на південь. Цивільні грабують бази ХАМАС. Вони не довіряють уряду, – заявив міністр після оцінки бойових дій.

За його словами, ізраїльські війська просуваються “відповідно до планів і виконують завдання точно”.

Також протягом минулих днів армія Ізраїлю “активізувала” діяльність на знищення тунелів ХАМАС.

Станом на 8 листопада ізраїльські військові знищили у секторі Гази понад 130 підземних тунелів, що належать терористичному угрупованню ХАМАС.

Раніше начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві повідомляв, що війська Ізраїлю діють у місті Газа та оточують його з кількох напрямків.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Українські захисники, які воюють на Донеччині, взяли у полон кількох російських військових, серед яких був єгиптянин.

Камала Гарріс, кандидатка від Демократичної партії на пост президента США, змінює стратегію кампанії, намагаючись залучити більше чоловіків-виборців і республіканців.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.