Країни-члени ООН стурбовані тим, що Китай і Росія допомагають КНДР, – Остін

Джерело: Reuters

У вівторок, 14 листопада, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що країни-члени ООН стурбовані тим, що Китай і Росія допомагають Північній Кореї розширювати свій військовий потенціал та уникати санкцій ООН.

Остін виступав на зустрічі в Південній Кореї з міністрами оборони та представниками 17 країн, які входять до командування ООН (UNC) – органу, який контролює перемир’я.

“Ми глибоко стурбовані тим, що КНР і Росія допомагають КНДР розширити свої можливості, дозволяючи їй уникати санкцій Ради безпеки ООН. Ми також стурбовані нещодавнім зростанням військової співпраці між Росією та КНДР”, — сказав Остін.

В спільній заяві UNC і Південної Кореї йдеться, що UNC “буде єдиним у разі будь-якого відновлення бойових дій або збройного нападу на Корейський півострів”.

У ніч на 6 жовтня російські війська вкотре атакували українські міста безпілотниками. Внаслідок обстрілу поранень зазнала одна особа.

День територіальної оборони в Україні відзначають щорічно у першу неділю жовтня.

В Україні триває 956-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 660 тисяч осіб.

У ніч на 6 жовтня російські війська атакували Україну ударними БпЛА та ракетами різних типів. Загалом Сили оборони збили на території України 56 ворожих безпілотників та дві російські ракети.

Аналітики Інституту вивчення війни вказують на те, що збільшення Росією фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання обмежень у питанні мобілізованих.