Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 450 населених пунктів

Джерело: “Укренерго”

Станом на 14 листопада – через бойові дії та з інших причин – без електроенергії залишається 450 населених пунктів по всій території України.

Зокрема, через ворожі обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

З технічних причин є знеструмлені споживачі у Чернігівській області.

Вчора, 13 листопада, середньодобова температура була майже на тому ж рівні, що у попередній робочий день – п’ятницю 10 листопада. (5,9°C проти 6,1°C). Попри стабільну температуру, вечірній максимум споживання електроенергії вчора був на 2,6% вищим, ніж в останній робочий день минулого тижня 10 листопада.

Станом на сьогодні електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. В “Укренерго” не бачать підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались.

Експорт здійснюється до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) загальним обсягом 321 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 190 МВт.

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється протягом всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 4 515 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 529 МВт.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.