Пакистан уклав таємну артилерійську угоду з Україною на $463 млн – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

BBC Urdu повідомляє, що Пакистан здійснив таємне постачання артилерійських снарядів в Україну на 463 мільйони доларів через дві американські компанії.

Заявляють, що країна підписала контракти на продаж 155-мм снарядів із Global Military і Northrop Gruman у серпні 2022 року з посиланням на федеральну систему даних про закупівлі США.

Дані Державного банку Пакистану свідчать, що його експорт зброї зріс з 13 мільйонів доларів США у 2021-2022 роках до 415 мільйонів доларів у 2022-2023 роках.

У квітні Міністерство закордонних справ Пакистану заявляло, що ніколи не постачало зброю та боєприпаси до України, проте президент України Володимир Зеленський заявляв BBC, що ракети отримано з Пакистану.

  • В четвер, 20 липня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Пакистан з одноденною поїздкою на тлі покращення відносин цієї країни з Росією.

Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу. Починаючи з 18 липня, повістки до ТЦК матимуть змогу надсилати поштою. 

20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін відкрив засідання Контактної групи з питань оборони України, зазначивши у вступному слові головні теми зустрічі.

У березні російські військові авіаударами майже повністю знищили своє власне село Козинку, що розташоване в Бєлгородській області, внаслідок авіаударів. Як розповів біженець і парамедик російського походження під псевдонімом “Сталкер”, ЗС РФ зрівняли населений пункт через інформацію про, начебто, знаходження там українських диверсантів.

У мережі поширився інтернет-тренд щодо приручення домашніх тварин – до нього долучилися й українські військові. Наприклад, користувачка @wikentiyax розповіла про долю кота, якого назвали Паладін.

Станом на 20 травня Сили оборони України контролюють Вовчанськ (Харківська область) приблизно на 60%. Водночас російські військові не припиняють штурмувати місто, зазначив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха.