Допомога Україні має надійти через «тижні, а не місяці», – конгресмен Адам Сміт

Джерело: Politico

У вівторок, 14 листопада, головний демократ у Комітеті Палати представників із питань збройних сил Адам Сміт (штат Вашингтон) заявив, що Конгрес повинен ухвалити допомогу Україні “через тижні, а не місяці”.

Він додав, що Конгресу слід орієнтуватися на листопад або грудень.

“Київ може втриматися, але вони не будуть у такій сильній позиції. Вони опиняться в дуже небезпечному становищі, якщо ми не надамо їм ресурси досить швидко”, – сказав Сміт. 

Він також висловив підтримку додаткової допомоги Ізраїлю, Тайваню та Україні, яку президент Джо Байден запросив у пакеті на 106 мільярдів доларів у жовтні.

Концепція енергетичної стійкості Києва зокрема передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів, зауважили у КМДА.

8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, здійснить одноденну подорож до Росії. Це стане першим візитом глави уряду до Москви з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

25 червня уряд Норвегії підписав угоду про початок накопичення зерна, заявивши, що пандемія COVID-19, війна в Європі та зміна клімату визначили таку необхідність.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 25 червня. Від початку доби відбулося 123 бойові зіткнення. Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 10 районів зосередження особового складу та два пункти управління противника.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що російські війська не зупиняються, натомість постійно випробовують модифіковані боєприпаси, використовуючи місто Харків як плацдарм для своїх тренувань.