Дати виходу низки фільмів довелося «посунути» через страйк акторів у Голлівуді

Джерело: The Hollywood Reporter

Через тривалий страйк акторів у Голлівуді, який тривав з 2 травня по 9 листопада 2023 року, довелося відтермінувати вихід у прокат низки фільмів.

Зокрема, кіностудія Disney повідомила, що “Дедпул 3” (Deadpool 3) за коміксами Роба Лайфелда і Фабіана Ніціези вийде у прокат 26 липня 2024 року замість 3 травня.

При цьому вихід стрічки “Капітан Америка: Новий світовий порядок” (Captain America: New World Order) перенесено на дев’ять місяців – на 14 лютого 2025 року.

Окрім того, прем’єру стрічки від студії Marvel “Громовержці” (Thunderbolts) із Флоренс П’ю та Себастьяном Стеном у головних ролях перенесено з 20 грудня 2024 року на 25 липня 2025-го.

А вихід фільму жахів “Блейд” (Blade) із лауреатом “Оскара” Махершаллою Алі в головній ролі відклали на дев’ять місяців – на 7 листопада 2025 року (замість 14 лютого).

Як зауважили у виданні, зйомки фільмів “Блейд” і “Громовержці” повинні були розпочатися цього літа, однак роботу над ними довелося припинити через страйк сценаристів.

ДОВІДКОВО. 2 травня 2023 року Гільдія сценаристів США (WGA) розпочала масштабний страйк після декількох невдалих спроб досягти угоди з великими кіностудіями і стрімінговими платформами, яка б гарантувала авторам поліпшені умови праці.

14 липня до страйку з аналогічними вимогами приєдналася Гільдія кіноакторів США (SAG-AFTRA). Після цього більша частина телевізійного та кіновиробництва була закрита.

9 листопада Гільдія акторів США (SAG-AFTRA ) повідомила про припинення найтривалішого страйку проти кіно- і телестудій в історії Голлівуду.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.