Європейська комісія може покарати Польщу через їхніх страйкарів

Джерело: RMF FM

Польщу може покарати Європейська комісія, якщо країна не розв’яже питання блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною. Речник Єврокомісії наголосив, що офіційно вони не коментуватимуть заходи, які можуть застосувати проти Варшави.

В ЄК наголосили, що Польща має забезпечити вільний рух українських вантажівок на прикордонних переходах відповідно до законодавства ЄС.

Речник запевнив, що переговори з Польщею та Україною тривають.

“Європейська комісія все ще підтримує контакти з владою обох країн, ми не можемо коментувати потенційні заходи, оскільки обговорення тривають”, – розповів речник Єврокомісії.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у суботу, 7 вересня, пообіцяла непохитну підтримку України.