Українська розвідка розповіла деталі про проєкт Black Box

Джерело: “Повернись живим“.

Один із бійців Головного управління розвідки Міноборони України розповів, що всередині таємної коробки Black Box знаходився дрон “Бобер”. Безпілотник здатен долати до 800 км.

“Це – “Колібрі”. Він – спецпризначенець ГУР МОУ, той, хто працює з “коробкою”, і той, хто її розкриває”, – йдеться у повідомленні.

Утім, це лише одна зі складових “коробки”.

Зауважимо, що Black Box є спільним проєктом Головного управління розвідки, Фонду компетентної допомоги армії “Повернись живим” та блогера Ігоря Лаченкова. Вони минулого року зібрали 230 млн гривень на проєкт, який є масштабуванням попередньої, так само секретної ініціативи загальною вартістю 40 млн гривень.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.