РФ посилює контроль над інфопростором напередодні виборів 2024 року – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Уряд Росії посилює контроль над російським інформаційним простором, ймовірно, у межах підготовки до президентських виборів 2024 року.

За словами аналітиків, голова уряду РФ Михайло Мишустін 17 листопада підписав постанову, яка дозволяє Федеральній службі з нагляду у сфері зв’язку, інформатизації та ЗМІ (“Роскомнадзор”) блокувати сайти, які публікують інформацію про способи відвідувати заборонені у Росії сайти.

Примітно, що раніше, 17 жовтня, Держдума Росії ухвалила законопроєкт, згідно з яким агітаційні матеріали президента не можна показувати на сайтах, заборонених “Роскомнадзором”.

“Постанова від 17 листопада, ймовірно, частково стосується контролю над російським інформаційним простором перед президентськими виборами 2024 року”, – йдеться в огляді.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.