Незаконно депортований підліток з Маріуполя Богдан Єрмохін залишив Росію

Джерело: Meduza

17-річний Богдан Єрмохін, сирота з Маріуполя, якому підмосковний військкомат вручив повістку, залишив Росію. Ще у березні 2023 року він намагався втекти до України, але його затримали співробітники російських спецслужб неподалік кордону з Білоруссю.

10 листопада повідомлялось, що його зупинили біля кордону з Білоруссю. Нині його адвокат Катерина Бобровська заявила, що він перебуває в Білорусі, де зустрівся зі своєю сестрою.

Богдан Єрмохін втратив обох батьків кілька років тому і до повномасштабного вторгнення РФ навчався у металургійному коледжі в Маріуполі. Його законним представником був директор навчального закладу.

Після початку російської окупації його вивезли на територію РФ і передали до прийомної родини у Підмосков’ї. Підліток намагався втекти, проте спроба була невдалою.

У листопаді стало відомо, що Єрмохіну призначили прийом у підмосковному військкоматі на грудень 2023 року, коли йому виповниться 18 років. Після цього українець закликав президента Володимира Зеленського допомогти йому повернутися додому.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.