На польсько-українському кордоні через страйк створили штаб допомоги українським водіям

Джерело: віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook

На кордоні з Польщею створили штаб для допомоги українським водіям, які залишаються заблокованими понад десять днів через польських страйкарів. Їх мають забезпечити їжею, питною водою, медикаментами і пальним.

Олександр Кубраков наголосив, що понад 30 км черга сягає у бік Ягодина, у бік Рави Руської – понад 10 км та у бік Краківця – понад 16 км.

Водії можуть звернутися за допомогою на цілодобову гарячу лінію Укртрансбезпеки: +38-(067)-120-04-83. Додаткові потреби можна вказати через Google-форму.

Також за кожним з пунктів пропуску закріпили координатора, який збирає потреби та перебуває на постійному звʼязку з водіями.  Команда вже має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду й необхідні ліки.

Штаб працюватиме, поки кордон не розблокують і стабільність руху не буде відновлена.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.