В Італії засудили босів мафії «Ндрангета» до 30 років позбавлення волі

Джерело: Reuters

В італійському регіоні Калабрія завершився один із найбільших в історії Італії судових процесів над членами італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Як розповіли в агентстві, , перед судом постали 338 підозрюваних – мафіозі та їхніх спільників, серед яких були місцеві посадовці і поліціянти. Їм висунуто обвинувачення в шахрайстві, вбивствах, корупції, наркоторгівлі та крадіжках, відмиванні грошей і здирництві.

Примітно, що процес тривав із січня 2021 року і був одним із найбільших в історії Італії.

Суддям знадобилося 1 година 40 хвилин, щоб зачитати вирок. Найсуворіше покарання отримали Саверіо Раціонале та Доменіко Бонавота – боси місцевої мафії, яких засуджено до 30 років ув’язнення.

Своєю чергою, колишнього депутата від партії “Вперед, Італіє” Джанкарло Піттеллі засуджено до 11 років позбавлення волі.

За даними Sky news, 131 особу суд виправдав.

“Прокуратура Італії вважає “Ндрангету” найпотужнішим мафіозним угрупованням у країні, яке затьмарює сицилійську “Коза Ностру”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що “Ндрангета” діє на всіх континентах, окрім Антарктиди, і контролює 80% європейської торгівлі кокаїном. Її глобальний річний оборот оцінюється у 52 млрд фунтів стерлінгів.

У грудні 2019 року правоохоронці провели рейди у 12 італійських регіонах, а також у Німеччині, Швейцарії та Болгарії. Вдалося затримати 300 підозрюваних.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.