Відплата за удар по 128 бригаді: «Птахи Мадяра» ліквідували десятки росіян, сотню поранили

Джерело: Роберт Бровді/Facebook

Командир групи аеророзвідки “Птахи Мадяра” Роберт Бровді на псевдо “Мадяр” заявив про відплату росіянам за удар по 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді на Запоріжжі.

За словами Бровді, знищено 25 російських армійців із 810-ї бригади севастопольських морпіхів та сотню поранено. Також він додав, що є втрати і серед командного складу противника.

Водночас Бровді зазначив, що відплата сталася у неділю, 19 листопада, – у день ракетних військ та артилерії РФ, у момент нагородження. При цьому, як зауважив “Мадяр”, місце нагородження на узліссі було ретельно підготовлене та замасковане росіянами.

Як поінформував аеророзвідник, удар прийшовся на 810-ту “трепану-перетрепану” севастопольську бригаду морської піхоти РФ.

“Стільки за один раз вони ще не ловили. Це бумеранг за 128-му Закарпатську бригаду, відплата була терплячою”, – написав він.

При цьому Бровді закликав “уважно слідкувати за некрологами, особливо у пабліках з окупованого Криму та навколо головного госпіталю ім. Бурденка”.

Довідка. 3 листопада російська армія завдала ракетного удару по розташуванню військової частини ЗСУ в одному з прифронтових сіл Запорізької області, коли там відбувалося шикування з нагоди Дня артилерії і ракетних військ. Також 128 гірсько-штурмова Закарпатська бригада підтвердила загибель 19 військових.

Внаслідок атаки 19 осіб загинули, 20 військових та 3 цивільних зазнали поранень.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.