Уряд США не зможе розірвати зв’язки із Маском попри його антисемітські висловлювання – CNN

Джерело: CNN

Американський уряд не зможе розірвати зв’язки із мільярдером та винахідником Ілоном Маском, оскільки Білий дім надто залежить від бізнесмена, який “від схвалення безумних теорій змови перейшов до схвалення антисемітських висловів”.

“NASA потрібні його ракети. Пентагону потрібні його супутники. Уряд потребує, щоб електромобілі мали доступ до його мережі зарядних пристроїв. Посадовцям потрібна його платформа соціальних медіа – Х (раніше Twitter) – для спілкування з людьми”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіли у виданні, після поширення Маском антисемітського допису велика кількість компаній, включаючи материнську компанію CNN Warner Bros. Discovery, заявили, що призупинять розміщення реклами на Х.

Окрім того, мережею ширилися заклики відсторонити Маска від управління Х – компанії, яку він купив минулого року за 44 мільярди доларів, а потім позбавив її гарантій на заборону дезінформації та ворожих висловлювань.

У понеділок Білий дім анонсував приєднання до платформи Meta – Threads, яка конкурує з Х.

За даними The New York Times, хоча погляди Маска викликають невдоволення Білого дому, утім, урядовий апарат національної безпеки та космічні програми є залежними від SpaceX Маска.

“Рідко буває, щоб уряд США настільки залежав від технології, наданої однією, хоча і завзятою людиною з огидними поглядами, які він так публічно висловлює”, — прокоментували Девід Сенгер та Ерік Ліптон.

Проте, за словами посадовців адміністрації Байдена, вони позбавлені вибору, який не з’явиться найближчим часом, тому що нині є “небагато життєздатних альтернатив”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.