Актрису звільнили з фільму «Крик 7» через її повідомлення про Ізраїль та Газу

Джерело: BBC News

Мексиканську актрису Меліссу Барреру звільнили з майбутнього продовження фільму “Крик”, оскільки продюсерська компанія назвала її нещодавні пропалестинські пости у соціальних мережах антисемітськими.

Зірка регулярно публікує дописи про війну в Ізраїлі та Секторі Гази й в одному з дописів звинуватила Ізраїль у “геноциді та етнічних чистках”.

Виробнича компанія Spyglass заявила, що “не терпить антисемітизму або розпалювання ненависті в будь-якій формі”.

Інші дописи, опубліковані Баррерою за останні тижні, включали один про спотворення Голокосту “для розвитку ізраїльської збройової промисловості”, а інший – про те, що з Газою “зараз поводяться, як із концентраційним табором”.

“У нас нульова терпимість до антисемітизму або розпалювання ненависті в будь-якій формі, включаючи неправдиві посилання на геноцид, етнічні чистки, спотворення Голокосту або будь-що, що явно переходить межу мови ненависті”, – йдеться в заяві компанії.

Франшизу “Крик” перезапустили у 2022 році. Баррера грала старшу сестру Тари, яку тепер зіграла Дженна Ортега.

Фото: GETTY IMAGES

У перезавантажених фільмах також знялися Кортні Кокс, Девід Аркетт і Нів Кемпбелл, які повторили свої оригінальні ролі.

  • Ілон Маск заявив, що подасть “термоядерний позов” проти некомерційної наглядової організації Media Matters та інших, через те, що компанії, зокрема Disney, Apple і IBM зупинили рекламу на X (раніше Twitter) через хвилю антисемітизму на платформі.

У Великій Британії понад 700 людей опублікували оголошення на сайті, що пропагує суїциди, з метою знайти “партнера по смерті”. Цей онлайн-ресурс став місцем, де люди знаходили собі партнера для спільного самогубства.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні понад 4 700 екологічних злочинів на загальну суму $64 млрд. Зокрема близько 142 тис. км² вважаються потенційно замінованими.

Під час розмови з американським письменником та журналістом Марком Тіссеном кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що можлива угода щодо завершення війни між Україною та РФ “буде справедливою”.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час вітального слова на онлайн-конференції до Всесвітнього дня сільськогосподарських тварин “Об’єднуючи зусилля задля забезпечення благополуччя с/г тварин в Україні”, наголосив, що одним із основних пріоритетів європейського сільського господарства є благополуччя тварин.

Міністерство фінансів України 2 жовтня уклало кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї на суму $100 млн.