Міноборони вперше закупить активні навушники для ЗСУ

Джерело: пресслужба Міноборони

22 листопада стало відомо, що Міністерство оборони України  вперше ухвалило рішення про закупівлю активних навушників для українських захисників.

Відомство планує закупити засоби індивідуального захисту для військових. Зокрема придбають бронежилети та шоломи.

У повідомленні зазначили, що усі лоти – з нагальних потреб Збройних Сил України.

Загалом планують придбати:

  • 15 000 активних навушників;
  • 15 000 бронежилетів VI класу;
  • 5 000 бойових шоломів балістичних з високою обрізкою, не нижче класу захисту ІІІА;

У пресслужбі поінформували, що про оголошення тендерів на платформі електронних закупівель Prozorro Міноборони оголосить додатково.

  • Після проведення аудиту в одній із військових частин Чернігівщини, Міноборони виявило порушення майже на 40 мільйонів гривень. Розпочато кримінальне провадження.
  • Міноборони України звернулось до правоохоронних органів, оскільки, за даними відомства, закупівлі продуктів для війська намагаються зірвати.
  • Міністерство оборони України співпрацює з ЄС щодо моніторингу обліку зброї та військового майна, отриманого від країн Євросоюзу.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.