Компанія Amundi заявила, що економіка Росії зростатиме «втричі швидше», попри санкції

Джерело: The Guardian

Найбільша в Європі компанія з управління активами Amundi заявила, що у 2024 році російська економіка зросте втричі швидше, ніж економіка єврозони, підкресливши неефективність санкцій.

Amundi очікує, що валовий внутрішній продукт (ВВП) Росії зросте на 1,5% у 2024 році та на 2% у 2025 році порівняно з 0,5% та 1,2% для єврозони. 

“Це означає, що Сполучені Штати, Європа, Японія, Австралія – основні розвинені країни – не в змозі ефективно накласти санкції на країну. Ось що це означає. Ми можемо шкодувати про це, але це реальність”, – сказав ІТ-директор Amundi Вінсент Мортьє.

За його словами, вплив санкцій був помітний у вигляді заморожування активів певної кількості людей, але не стільки на російський імпорт та експорт.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.