Українські військові знищили російський ЗРК «Бук-М1» – Тарнавський

Джерело: Олександр Тарнавський у Telegram

Українські захисники знищили 22 одиниці ворожої техніки, зокрема російський зенітно-ракетний комплекс “Бук-М1”.

Також серед знищеної техніки росіян – 2 танки, 8 ББМ, 3 артсистеми, 1 засіб ППО, 1 БпЛА, 7 автомобілів. Ще 37 одиниць техніки ворога пошкоджено.

Загальні втрати ворога в операційній зоні ОСУВ “Таврія” другу добу поспіль становлять близько 700 осіб.

На Таврійському напрямку окупанти завдали 16 авіаударів, провели 43 бойових зіткнення та здійснили 762 артобстріли.

Водночас військові ЗСУ стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Також триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Загальні втрати ворога склали 675 осіб.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.