Міноборони спрямує близько 175 млрд грн на ракетне озброєння і боєприпаси у 2024 році

Джерело: Міноборони

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир повідомив, що одним із пріоритетів оборонного бюджету на 2024 рік є ракетне озброєння і боєприпаси, на придбання яких буде спрямовано близько 175 мільярдів гривень.

“Один з основних пріоритетів оборонного бюджету на 2024 рік – це ракетне озброєння і боєприпаси. На цей напрямок з коштів, запланованих на 2024 рік, піде приблизно 175 мільярдів гривень. На військову техніку – близько 80 мільярдів гривень”, – зазначив Юрій Джигир.

А також додав, що ще одним пріоритетом є поточний ремонт пошкодженої військової техніки і закупівля запчастин до неї.

За його словами, урядом перед міністерством поставлено завдання максимально контрактувати озброєння і військову техніку українського виробника.

“За нашими оцінками, більш ніж 190 мільярдів гривень з коштів, які будуть контрактуватися у наступному році, залишаться у вітчизняного виробника”, — наголосив Юрій Джигир.

Голлівудська акторка Джессіка Честейн зреагувала на масований ракетний обстріл України з боку РФ. Зокрема актриса зауважила, що відвідувала дитячу лікарню “Охматдит”, яку російські війська цілеспрямовано обстріляли 8 липня.

8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді вперше з початку повномасштабно війни Росії проти України відвідує лідера Кремля Володимира Путіна. Зауважується, що серед тем, які планують обговорити на зустрічі — вторгнення Росії в Україну.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 8 липня. З початку доби відбулося 108 бойових зіткнень.

Станом на вечір 8 липня, внаслідок російської ракетної атаки на дитячу лікарню “Охматдит” у Києві відомо про двох загиблих та понад 50 постраждалих.

Ввечері 8 липня президент Володимир Зеленський повідомив про наслідки масованого ракетного обстрілу росіянами території України, опублікувавши відповідні кадри. Він нагадав, що “стурбованість” не зупиняє російський терор.