Президент Латвії Едгарс Рінкевичс прибув в Україну

Джерело: Володимир Зеленський

Сьогодні, 24 листопада, президент Латвії Едгарс Рінкевичс прибув в Україну та зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Глави держав докладно обговорили відносини на рівні інституцій Євросоюзу. 

Зеленський зазначив, що Латвія “принципово підтримує повноправний вступ України в ЄС”.

“Дякую за готовність зберегти наявний енергійний підхід до співпраці Європейського Союзу з Україною. Очікуємо, що Євросоюз виконає свою обіцянку про початок переговорів у відповідь на повне виконання Україною всіх рекомендацій”, – написав президент.

Зауважимо, раніше президент Латвії Едгарс Рінкевичс закликав країни Заходу продовжувати постачати Києву озброєння, щоб не дати українцям програти і утримати Росію від загроз іншим державам у майбутньому.

Також він запевнив, що його країна продовжить боротися за членство України в НАТО, навіть попри те, що на саміті Альянсу у Вільнюсі так і не було ухвалено дорожню карту для нашої держави.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.