Два учасники «Гри в кальмара: Виклик» погрожують судовим позовом через травми

Джерело: Hypebeast

Двоє учасників, які брали участь у реаліті-шоу “Гра в кальмара: Виклик” від Netflix, погрожують співпродюсеру Studio Lambert судовим позовом, стверджуючи, що вони отримали травми під час зйомок.

Юридична фірма Express Solicitors повідомила в пресрелізі, що претензії були надіслані до Studio Lambert. 

Відомо, що учасники знімали гру “Червоне світло, зелене світло” на Cardington Studios у Великій Британії під час різкого похолодання, внаслідок чого два неназвані гравці постраждали від переохолодження та пошкодження нервів. 

Під час зйомок Netflix підтвердив, що троє з 456 гравців потребували медичної допомоги, але ніякої додаткової інформації не надали.

Express Solicitors додав, що гравці ризикували своїм здоров’ям, оскільки їм доводилося залишатися нерухомими протягом тривалого періоду часу під час зйомок, щоб залишатися в грі. 

“Ми усвідомлюємо, що люди можуть сприймати це як класичну битву Давида та Голіафа з компанією та її виробничими партнерами. Учасники змагань думали, що беруть участь у чомусь веселому, і ті, хто отримав поранення, не очікували, що вони постраждають. Тепер у них залишилися травми після того, як вони провели час у болісних стресових позах за низьких температур”, — сказав генеральний директор Деніел Слейд. 

Представник серіалу підтвердив, що “жоден із учасників “Гри в кальмара” не подав жодного позову. Ми дуже серйозно ставимося до добробуту наших учасників”.

Серіал є реальною версією популярного південнокорейського телесеріалу “Гра в кальмара” і вимагає від гравців проходження тих самих випробувань. Переможець отримає приз у розмірі 4,56 мільйона доларів — найбільший грошовий приз Netflix в історії реаліті-шоу.

Фотопастки зафіксували різноманітне життя тварин у нацпарку “Черемоський” під час літнього моніторингу. Це ефективний спосіб спостереження за дикою природою, котрий дозволяє детально вивчати поведінку та міграцію тварин у їхніх природних середовищах.

Українські аграрії вже намолотили майже 63,7 млн тонн нового врожаю зернових та олійних культур на площі 18,1 млн га. Загалом зібрано 45,1 млн тонн зернових та 18,6 млн тонн олійних.

28-29 жовтня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує відвідати Грузію з офіційним візитом. Інформацію про це підтвердила пресслужба адміністрації уряду.

Під час засідання 10-ї наради Сторін Водної конвенції українська делегація звернула увагу на екологічні наслідки дій Росії, включно з катастрофою на Каховській ГЕС. Делегати закликали до об’єднання зусиль для притягнення Росії до відповідальності за злочини проти довкілля. Представник України презентував Національний план співпраці з транскордонного моніторингу вод. 

В Україні зросла кількість протоколів за порушення мовного закону. Зокрема на середину жовтня зафіксовано 216 випадків, що на 70% більше проти минулого року. Порушники отримали 64 штрафи та 91 попередження.