Російський суд продовжив термін утримання під вартою Евана Гершковича

Джерело: The Telegraph

Російський суд продовжив на два місяці запобіжний захід кореспонденту московського бюро видання The Wall Street Journal Евану Гершковичу, якого РФ обвинувачує у шпигунстві. 

Його затримали на вісім місяців і тепер після вироку Лефортовського районного суду Москви він перебуватиме під вартою до 30 січня 2024 року.

Довідка. Американський журналіст Еван Гершкович писав репортажі з Росії для Wall Street Journal. У березні 2023 року його затримала Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії за звинуваченнями у шпигунстві. Випадок став першим із часів холодної війни, коли журналіста США заарештували за таким звинуваченням.

Гершкович заперечує всі звинувачення. У квітні він просив суд перевести його з-під варти під домашній арешт, а не в СІЗО, але судді відхилили клопотання про його звільнення під заставу.

У США вважають, що його затримали неправомірно і закликали до негайного звільнення Гершковича. Палата представників Конгресу США 20 червня одностайно проголосувала за резолюцію, яка закликає Росію звільнити журналіста.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.