Українські електростанції здатні виробляти лише третину від довоєнних обсягів електрики

Джерело: The New York Times

Через російські ракетні атаки генеруюча потужність України зменшилась вдвічі, внаслідок чого взимку електростанції зможуть виробити лише третину від довоєнних обсягів електроенергії.

“Станції вироблять 4,5 гігавата електроенергії цієї зими, що становить третину довоєнного виробництва країни, згідно з даними ООН”, – йдеться в статті.

Як розповіли у виданні, ситуація виглядає особливо поганою для теплових електростанцій, які є одним з основних елементів енергетичного балансу України.

Окрім того, вказано, що загалом генеруюча потужність України зменшилась в два рази у порівнянні з довоєнним рівнем.

“Щоправда, Україна значно збільшила можливості збивати російські ракети та безпілотники до того, як вони наблизяться до енергомережі. Тепер вона має потужні системи протиповітряної оборони, а, за словами українських посадовців, навколо критично важливих енергетичних об’єктів зведено укріплення”, – зазначено в матеріалі.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.