У Швейцарії суд пом‘якшив вирок ґвалтівнику, оскільки «акт насильства тривав не довго»

Джерело: Swissinfo

Федеральний суд Швейцарії в одній зі справ про зґвалтування пом’якшив покарання ґвалтівнику, тому що “саме сексуальне насилля тривало не довго – 11 хвилин”.

Як розповіли у виданні, зґвалтування сталося взимку 2020 року. Тоді 33-річний чоловік та 17-річний хлопець зґвалтували жінку у під’їзді її будинку. Перед судом постав лише старший ґвалтівник, тоді як неповнолітній був виправданий.

Хоча 33-річного чоловіка суд визнав винним, проте згодом апеляційний суд у Базелі пом’якшив вирок. Своє рішення судді аргументували тим, що зґвалтування тривало “лише” 11 хвилин. Окрім того, судді постановили, що жертва насилля перед самим злочином “подала ґвалтівнику неправильні сигнали – перед зґвалтуванням мала добровільний статевий акт з іншим чоловіком у туалеті бару”.

Зазначено, що таке рішення спричинило хвилю протестів у кількох містах. Майже 500 людей зібралися біля будівлі суду в Базелі та 11 хвилин мовчки тримали підняті вгору руки. Стільки ж тривало і зґвалтування.

Минулого тижня Федеральний суд Швейцарії заявив, що нібито під час винесення вироку потрібно враховувати “відносно короткий термін зґвалтування”.

Утім, в суді зазначили, що злочинця слід покарати суворіше, ніж вирішили судді в Базелі, проте з інших причин. У Федеральному суді визнали, що не варто було враховувати незахищений секс з іншим чоловіком.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.