На війні проти України ліквідований ще один російський генерал – ЗМІ

Джерело: The Moscow Times

Російська армія продовжує втрачати вищий склад командирів на війні проти України. 28 листопада ліквідований заступник командира 14-го армійського корпусу РФ генерал-майор Володимир Завадський.

Зауважується, що згідно з заявою організації випускників московського вищого загальновійськового командного училища “Кремль”, 45-річний Завадський, колишній командир Таманської дивізії РФ, підірвався на міні.

Він став, ймовірно, 15-м високопоставленим генералом, що був ліквідований з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. У липні стало відомо про ліквідацію командувача 144-ї мотострілецької дивізії генерал-лейтенанта Олега Цокова.

Раніше загинули начальник штабу 35-ї загальновійськової армії генерал-майор Сергій Горячов, командувач 1-го армійського корпусу самопроголошеної ДНР генерал-майор Роман Кутузов, замкомандувача 41-ї загальновійськової армії ЦВО генерал-майор Андрій Суховецький, замкомандувача 8-ї армії Володимир Фролов та генерал-майор у відставці Канамат Боташев.

Збройні сили України раніше повідомили, що з початку війни було ліквідовано 15 російських генералів. Станом на літо 2023 року армія РФ також втратила щонайменше 58 полковників і 176 підполковників.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.