У Росії фіксується зростання соціальної напруги – ГУР МОУ

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони України

За даними українських розвідників у Росії фіксується зростання соціальної напруги у суспільстві. Зокрема мовиться про європейську частину РФ.

Зазначається, що погіршення ситуації у суспільстві констатують російські посадовці та представники спецслужб. про це вони повідомляють у закритих доповідях для вищого керівництва РФ.

За оцінками воєнної розвідки України, збільшення протестної активності російського населення виражається дедалі вищим невдоволенням війною проти України.

Також спостерігається погіршення криміногенної ситуації всередині РФ, яка спричинена втратою стабільних джерел доходу, труднощами у працевлаштуванні та “алкоголізацією” російського населення.

На посилення соціальної напруги на Росії також напряму впливають і високі темпи інфляції та підвищення цін на споживчі продукти.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.