В Росії 12 морпіхів підірвали себе гранатою на полігоні

Джерело: DW

В РФ, на полігоні Кузьмінський у Ростовській області 12 морських піхотинців підірвали себе під час випадкового вибуху гранати від ручного протитанкового гранатомета.

Зазначається, що усі вони були контрактниками з Владивостока. Інцидент нібито трапився ще 3 листопада. Того дня близько 20 осіб із бригади морської піхоти під час обідньої перерви розпалили багаття поряд із ящиками боєприпасів. У результаті, один зі зарядів до гранатомета РПГ-7 скотився в багаття і вибухнув: вісім осіб загинули на місці, ще восьмеро були поранені, четверо з них згодом померли у лікарні.

Про те, що сталося наступного дня повідомив один з військових, які перебували на полігоні. Зауважується, що підтвердити інформацію вдалося лише до кінця листопада.

Офіційно ані російські слідчі органи, ані міноборони РФ про вибух на полігоні Кузьмінський не повідомляли.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.